Margrietstraat 107 WaalwijkDit is Margrietstraat 107 in Waalwijk.

Volgens de officiële registratie in de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) is dit momenteel het hoogste pand van Nederland. Met een grondoppervlak van 344 m2 en een gebruiksoppervlakte van 3000267 m2 komt het aantal verdiepingen op 8721.

Het is duidelijk dat dit niet klopt. De verantwoordelijke ambtenaar heeft waarschijnlijk tijdens het vastleggen een typefout gemaakt.

De kwaliteit van de BAG  is in het algemeen zeer goed. De informatie uit de BAG geeft inzicht in het Nederlandse vastgoed.  Vastgoedanalyses, statistieken en benchmarks op basis van deze informatie bieden veel toegevoegde waarde. Met betere informatie kunnen betere beslissingen genomen worden.

Kraan Informatica ontwikkelt innovatieve toepassingen op basis van de BAG en andere open data. Er worden tal van technieken toegepast om de ruwe data te controleren op inconsistenties en fouten. Dat zorgt voor een uitstekende datakwaliteit.