Met behulp van statistische analyse van de basisadministratie adressen en gebouwen zijn structurele invoerfouten heel mooi zichtbaar te maken. Zo mag je verwachten dat het aantal keer dat een bepaalde gebruiksoppervlakte voorkomt evenredig afneemt bij toenemende oppervlakte. Soms zitten daar echter opvallende pieken in.

Oppervlaktefrequentie: Aantal keer dat een gebruiksoppervlakte voorkomt in de gemeente Zwolle

Oppervlaktefrequentie: Aantal keer dat een gebruiksoppervlakte voorkomt in Zwolle

De frequentiegrafiek laat een enorme uitschieter zien bij 9999 vierkante meter. Kennelijk wordt deze waarde in de gemeente Zwolle ingevoerd indien de gebruiksoppervlakte niet bekend is.

Deze en nog tientallen andere kwaliteitscontroles worden door PropertyData toegepast op de ruwe data afkomstig uit de BAG en andere open data bronnen. Resultaat is een zeer goede datakwaliteit en betrouwbare analyses.