Voor een makelaar is het erg nuttig om te weten of een woning een huurwoning is of een koopwoning. De bewoners van een huurwoning hebben niet veel aan zijn/haar verkoopdiensten. Tegelijk zijn sommige huurders weer potentiële kopers. Huur of koop kan dus handig gebruikt worden bij het selecteren van adressen voor een marketingactie.

PropertyData is in staat om met behulp van open data voor iedere woning in Nederland te bepalen of het koop of huur betreft. Voor marketingacties is het resultaat absoluut voldoende nauwkeurig.

Indicatie koop- of huurpand op basis van BAG en kadastrale perceel.

Indicatie koop- of huurpand op basis van BAG en kadastrale perceel.

Op zich is in de gebruikte open data is de informatie koop of huur niet aanwezig. Het is er echter wel uit af te leiden door de data slim te koppelen en te combineren. Een mooi voorbeeld van verborgen informatie.