Voorbeelden

Vastgoedbranche
Makelaars gebruiken PropertyData om in contact te komen met toekomstige klanten. De makelaar stuurt daartoe een direct-mail naar bijvoorbeeld koopwoningen in een bepaalde buurt die langer dan 5 jaar geleden gekocht zijn en niet te koop staan. Indien een dergelijke specifieke adres-selectie in combinatie met een specifiek op deze doelgroep gerichte brief gebruikt wordt voor een marketing-actie is de response veel hoger dan bij massa-acties. Bovendien zijn de mailingkosten veel lager. Het hoogst gehaalde percentage van eigenaren die gebruik maakten van het actieaanbod is 10%! Zie ook de pagina’s over het woonwaarderapport.
Vastgoedbeleggers kunnen PropertyData kantorenvoorraad gebruiken voor researchdoeleinden. Meer informatie bij kantorenvoorraad.
Projectontwikkelaars gebruiken PropertyData om heel gericht de doelgroep voor een nieuwbouwproject te benaderen. Bijvoorbeeld senioren met een grote vrijstaande koopwoning in een straal rond 20 kilometer rond de nieuwbouwlocatie van een appartementencomplex.
Energiebranche
Installatie-onderhoudsbedrijven kunnen PropertyData gebruiken om het eigen klantenbestand mee te verrijken.
Leveranciers van energiebesparings-oplossingen kunnen PropertyData gebruiken om met visualisatie via landkaarten te zien in welke wijken en straten de huis-aan-huis verkoopactie het meest kansrijk is.